FREE VERBAL ABILITY EXERCISE @ FREEJOBAWARE.COM

FREE VERBAL ABILITY EXERCISE @ FREEJOBAWARE.COM

 

Verbal ability is one of the most important section is competitive exams nowadays. Verbal ability section generally consists of comprehensions, common errors, sentence improvement, sequence of sentence, synonyms and antonyms and one word substitution etc.

In view to this we will be posting FREE VERBAL ABILITY EXERCISES which will consists of some set of questions based on verbal aptitude.

***Do subscribe to our website FreeJobAware.com for Regular exercises on Verbal Ability and more free job alerts *****

Free Verbal ability Exercises

Exercise 2

Synonyms: Words with nearly same meaning but used differently are general termed as Synonyms.

  1. OBLIGATORY

a.Useful

b.Required.

c.Stubborn

d.agreeable

  1. TYRANNY

a.Misrule

b.Power

c.Madness

d.cruelty.

  1. Gruesome

a. Hateful

b. painful

c. Tragic

d. Frightful.

  1. Disparity

a. Injustice

b.Unlikeness.

c.Partially

d.Distortion

  1. Debilitate

a.Weaken

b.Attack

c. Surmount

d.Destroy

 

Antonyms: A word which is opposite in meaning to the given word is known as antonyms.

  1. Deceit

a.Reality

b.Trust

c.Truthfulness

d.Fact

  1. Dearth

a.Scarcity

b.Extravagance

c.Sufficiency

d.Abundance

  1. Rabid

a.Decent

b.Fair

c.Rational

d.Pure

  1. Mawkish

a.Sentimental

b.Intelligent

c.Certain

d.Carefree

  1. Abdicate

a.Calim

b.Snatch

c.Seize

d.Plunder

 

 

Answers:

  1. B
  2. D
  3. D
  4. B
  5. A
  6. C
  7. D
  8. C
  9. B
  10. A

 

 

PREVIOUS EXERCISE On VERBAL ABILITY:

 

FreeJobAware Free Verbal Ability Exercises For Competitive Exams—Verbal Ability is one of the most important section of any competitive examination whether it is CAT, NDA,CDS,AFCAT,MAT,SSC or in interview question papers at several IT companies. So it is one of those field of the paper where candidates should improve themselves to get their score up easily. In view to this we are going to post a few set of questions from verbal section on regular basis which may be helpful to those candidates who want to improve their verbal ability skills.

****do subscribe to our website freejobaware.com for more FREE Verbal Ability exercises and free job alert****

EXERCISE 1 (Synonyms And Antonyms)

Synonyms: Words with nearly same meaning but used differently are general termed as Synonyms.

1.IMPLICATE

a) Include      b) Entrea     c) Suggest        d) Imply

 

2.DILIGENT

a) Intelligent      b)Difficult       c)Laborious         d)Quick

 

3. AMENITIES

a) Pageantries         b) Privileges       c) Facilities       d)Challenge

 

4.BARBARIAN

a)Arrogant              b)Impolite            c)Uncivilized         d) Unkind

 

5.Impetuous

a) Violent            b)Resourceful          c)Pleasing              d) Rash

 

Antonyms: A word which is opposite in meaning to the given word is known as antonyms.

 

6.RECEDE

a) Rush          b) Advance                c) Approach            d) forward

 

7.KINDEL

a) Ignite         b) Encourage             c) Ignore                  d) Extinguish

 

8.PROFANE

a) Arrogant        b)benign               c) Respectful             d)pious

 

9.OVERT

a)Deep             b)Shallow               c)Secret                d)Unwritten

 

10.AMELIORATE

a)Lessen          b)Hasten              c)Expedite                     d)Worsen

 

 

Answers:

  1. a
  2. c
  3. b
  4. c
  5. d
  6. b
  7. d
  8. d
  9. c
  10. d

 

 

 

YOU MIGHT BE INTRESTED IN :

RAILWAY JOBS- RRB Recruitment 2105

L Careers-Bharat Petroleum Corporation Limited

Jobs In Ahmedabad Metro Project – RITES Recruitment 2015

S Aggarwal Quantitative Aptitude Chapter 4th-Simplification With Formulas

 

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Freejobaware website app.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *