FreeJobAware Free Verbal Ability Exercises For Competitive Exams

FreeJobAware Free Verbal Ability Exercises For Competitive Exams

FreeJobAware Free Verbal Ability Exercises For Competitive Exams—Verbal Ability is one of the most important section of any competitive examination whether it is CAT, NDA,CDS,AFCAT,MAT,SSC or in interview question papers at several IT companies. So it is one of those field of the paper where candidates should improve themselves to get their score up easily. In view to this we are going to post a few set of questions from verbal section on regular basis which may be helpful to those candidates who want to improve their verbal ability skills.

****do subscribe to our website freejobaware.com for more FREE Verbal Ability exercises and free job alert****

 FreeJobAware Free Verbal Ability Exercises For Competitive Exams

EXERCISE 1 (Synonyms And Antonyms)

Synonyms: Words with nearly same meaning but used differently are general termed as Synonyms.

1.IMPLICATE

a) Include      b) Entrea     c) Suggest        d) Imply

 

2.DILIGENT

a) Intelligent      b)Difficult       c)Laborious         d)Quick

 

3. AMENITIES

a) Pageantries         b) Privileges       c) Facilities       d)Challenge

 

4.BARBARIAN

a)Arrogant              b)Impolite            c)Uncivilized         d) Unkind

 

5.Impetuous

a) Violent            b)Resourceful          c)Pleasing              d) Rash

 

Antonyms: A word which is opposite in meaning to the given word is known as antonyms.

 

6.RECEDE

a) Rush          b) Advance                c) Approach            d) forward

 

7.KINDEL

a) Ignite         b) Encourage             c) Ignore                  d) Extinguish

 

8.PROFANE

a) Arrogant        b)benign               c) Respectful             d)pious

 

9.OVERT

a)Deep             b)Shallow               c)Secret                d)Unwritten

 

10.AMELIORATE

a)Lessen          b)Hasten              c)Expedite                     d)Worsen

 

 

Answers:

  1. a
  2. c
  3. b
  4. c
  5. d
  6. b
  7. d
  8. d
  9. c
  10. d

 

 

Other related searches:

 

USIDCL Recruitment 2015 For Engineer Post

R S Aggarwal Quantitative Aptitude Chapter 4th-Simplification With Formulas

General Knowledge On Caste and Reservations-A Critical Analysis

A Modern Approach To Verbal & Non-Verbal Reasoning By R S Agarwal Free PDF Download

R S Aggarwal Quantitative Aptitude Chapter Wise PDF Free Download-Chapter 2nd HCF And LCM Of Numbers

R S Aggarwal Quantitative Aptitude Chapter Wise PDF Free Download-Chapter 1st-Number System

R.S Aggarwal Quantitative Aptitude Free PDF E-Book Download

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Freejobaware website app.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *