FCI Previous Year Model Exam Paper With Solution

FCI Previous Year Model Exam Paper With Solution

FCI Previous Year Model Exam Paper With Solution--Hey we are back again with another exam paper of Food Corporation Of India we recently shared Food Corporation Of India FCI Previous Exam Paper With Solution and this is second part of FCI Previous Exam Paper name as FCI Previous Year Model Exam Paper With Solution we shared many  placement or exam papers like SBI Reasoning Paper,SBI PO English Model Exam PaperSBI Fully Solved Exam Paper,CGI Placement Paper,TCS Placement Papers,Capgemini Placement Papers and Accenture Placement Papers hope you like and share them.And today we are sharing FCI Previous Year Model Exam Paper With Solution please share this.

Let’s Start FCI Previous Year Model Exam Paper With Solution

Model Exam Question Paper,Food Corporation of India,FCI Previous Year Model Exam Paper,Model Exam Question Paper,Food Corporation of India,FCI Previous Year Model Exam Paper,

1. Kinetic energy is converted into electrical energy in
(A) Electric Motor
(B) Dynamo
(C) Electromagnet
(D) Ammeter
Ans : B

2. Floppy disk is an example of
(A) Read Only Memory
(B) Random Access Memory
(C) Cache Memory
(D) Secondary Storage Memory
Ans : D

3. Which of the following compounds are sprayed over clouds to cause artificial rain?
(A)Ice
(B) NaOH
(C)AgI
(D) NH4CL
Ans : C

4. Iodine deficiency in diet is know to cause
(A)rickets
(B) obesity
(C)scurvy
(D) goitre
Ans : D

5. The refrigeration of the food articles keeps them fresh because
(A) water forms crystals
(B) chemical reaction is slowed down
(C) chemical reaction take place faster
(D) bacteria are killed
Ans : D

6. Which substance is called the ‘liquid gold’?
(A) Gold as a liquid form
(B) Sodium as a liquid form
(C) Mustard oil
(D) Petroleum oil
Ans : D

7. Percentage of silver in German silver is
(A)25°/o
(B) 0%
(C)75°/o
(D) 80%

8. Which type of compounds are sugar and common salt?
(A) Both are organic compounds
(B) Both are inorganic compounds
(C) Sugar is an organic compound and common salt is an inorganic compound
(D) Sugar is inorganic compound and common salt is an organic compound
Ans : C

9. The chemical name of Vitamin ‘E’ is
(A) Ascorbic acid
(B) Retinol
(C) Tocopherol
(D) Thiamine
Ans : C

10. Which of the following gases has bleaching property
(A) Carbon dioxide
(B) Carbon Monoxide
(C) Chlorine
(D) Hydrogen
Ans : C

11. The heaviest body of our Solar system is
(A)Sun
(B) Uranus
(C)Jupiter
(D) Saturn
Ans : A

12. From amongst the following; Name famous Indian ornithologist
(A) Dr. Salim Ali
(B) Dr. Gopalasamudram N. Ramachandran
(C) Dr. J.B.S. Haldane
(D) Dt H.G. Khorana
Ans : a

13. Who performed the longest space journey in the year 2007
(A). Venus Williams
(B) Serena Williams
(C) Sunita William
(D) Sir John William
Ans : C

14. ‘The Lost Child’ was written by
(A) Nirad C. Chowdlltiury
(B) Mulk Raj Anand
(C) Khushwant Singh
(D) Annie Besant
Ans : B

15. Dr. MS. Swaminathan has distinguished himself in which of the following fields ?
(A) Nuclear Physics
(B) Agriculture
(C) Astrophysics
(D) Medicine
Ans : B

16. The Headquarters of UNESCO at
(A)Rome
(B) Geneva
(C)Paris
(D) New York
Ans : C

17. January 15 is celebrated as the
(A) Army Day
(B) Martyr’s Day
(C) Independence Day
(D)) Ugadhi
Ans : A

18. Bijapur is known for its
(A) Heavy rainfall
(B) Rock Temple
(C) Gol Gumbaj
(D) Statue of Gomateshwara
Ans : C

19. The Americans are also known as
(A) Kiwis
(B) Yankees
(C) Tories
(D) None of the above
Ans : B

20. India lifted the ONGC Nehru Cup, 2009, after defeating in the final
(A)Syria
(B) Pakistan
(C)Sri Lanka
(D) Bangladesh
Ans : A

21. An element which does not react with oxygen is
(A)Chlorine
(B) Iodine
(C)Helium
(D) Nitrogen
Ans : C

22. During sleep, man’s blood pressure
(A) increases
(B) decreases
(C) fluctuates
(D) remains constant
Ans : B

23. Which Indian fllrnstar was recently conferred Honorary Doctorate by Bedfordshire University (U.K.) ?
(A) Amitabh Bachchan
(B) Shah Rukh Khan
(C) Orn Puri
(D) Aamir Khan
Ans : B

24. Williams Sisters won the U.S. Open Women’s Doubles Title 2009 after defeating in the final
(A) Liezel Huber and Cara Black
(B) Kim Clijsters and Anna Kournikova
(C) Caroline Wozniacki and Dinara Safina
(D) Nathalie Dechy and Sania Mirza
Ans : A

25. Which one of the following is a military alliance ?
(A) ASEAN
(B) SAARC
(C)NATO
(D) NAFTA
Ans : C

26. The recipient of the 42nd Gyaanpeeth Award is
(A) Manohar Shastri
(B) Harish Pandya
(C) Satya Vrat Shastri
(D) K Kamal Kumar
Ans : C

27. World Development Report is an annual publication of
(A)UNICEF
(B) UNDP
(C)WTO
(D) World Bank
Ans : D

28. Which one of the following is correct ?
Player— Sport
(A) Jeev Milkha—Tennis Singh
(B) Jhulan—Cricket Goswami
(C) Baichung Bhutia—Hockey
(D) Pankaj Advani—Badminton
Ans : B

29. Which one of the following industrialists was declared ‘The Business Person of the Year 2008’ by the Times of India Survey ?
(A) Anil Ambani
(B) Rahul Bajaj
(C) Ratan Tata
(D) Gautam Adani
Ans : C

30. Naina Devi peak forms a part of
(A) Himalayan range located in Sikkim
(B) Himalayan range located in Kumaon region
(C) Himalayan range located in Nepal
(D) Himalayan range located in Jammu & Kashmir
Ans : B

You Might Be Like This

Current Affairs And GK December 6 2015 For SSC Exam

Current Affairs And GK December 5 2015 For CDS Exam

Employees State Insurance Corporation Uttarakhand Recruitment 2016

Employees State Insurance Corporation Chandigarh Recruitment 2016

PGIMS Rohtak Haryana Recruitment 2016

National Fertilizer Limited Recruitment 2016 For Various Posts

Current Affairs And GK 4 December 2015 For IBPS

Current Affairs And GK December 3 2015 For Exam

Employees State Insurance Corporation Haryana Recruitment 2016

Current Affairs December 1, 2015 For AFCAT Exam

Model Exam Question Paper,Food Corporation of India,FCI Previous Year Model Exam Paper,Model Exam Question Paper,Food Corporation of India,FCI Previous Year Model Exam Paper,

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Freejobaware website app.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *