CGI Placement Paper With Answers

CGI Placement Paper With Answers

CGI Placement Paper With Answers——Hello All candidates those who are preparing for CGI Service And preparing for CGI Company so we bring for you CGI Placement Papers it will beneficial for you for your upcoming placement exam in your college.This placement series will definitely help you.We recently posted other placement papers if you didn’t read them there is no problem we posted below links of our latest placement paper series .

TCS Placement Papers With Answers

Capgemini Placement Papers With Answer

Accenture Placement Papers With Answers

So let’s Start CGI Placement Paper With Answers

CGI Latest Off campus Placement Papers

 

CGI Elitmus Techincal Test Paper :

Section A

1. Which of the following involves context switch,

(a) system call
(b) priviliged instruction
(c) floating poitnt exception
(d) all the above
(e) none of the above

Ans: (a)

****************************

2. In OST, terminal emulation is done in

(a) sessions layer
(b) application layer
(c) presentation layer
(d) transport layer

Ans: (b)

*********************************
3. For a 25MHz processor , what is the time taken by the instruction which needs 3 clock cycles,

(a)120 nano secs
(b)120 micro secs
(c)75 nano secs
(d)75 micro secs
*

*******************************
4. For 1 MB memory, the number of address lines required,

(a)11
(b)16
(c)22
(d) 24

Ans. (b)

*********************************************
5. Semaphore is used for

(a) synchronization
(b) dead-lock avoidence
(c) box
(d) none

Ans. (a)

*******************************
6. Which holds true for the following statement class c: public A, public B

a) 2 member in class A, B should not have same name
b) 2 member in class A, C should not have same name
c) both
d) none

Ans. (a)

***********************************************
7. OLE is used in

a) inter connection in unix
b) interconnection in WINDOWS
c) interconnection in WINDOWS NT

*********************************************
8. Convert a given HEX number to OCTAL
****************************************
9. Macros and function are related in what aspect?

(a)recursion
(b)varying no of arguments
(c)hypochecking
(d)type declaration
********************************************
10.Preproconia.. does not do which one of the following

(a) macro
(b) conditional compliclation
(c) in type checking
(d) including load file

Ans. (c)
*******************************************
11.Piggy backing is a technique for

a) Flow control
b) Sequence
c) Acknowledgement
d) retransmission

Ans. (c)

***********************************
12.In signed magnitude notation what is the minimum value that can be represented with 8 bits

(a) -128
(b) -255
(c) -127
(d) 0

******************************
13.There is an employer table with key fields as employer number data in every n’th row are
needed for a simple following queries will get required results.

(a) select A employee number from employee A , where exists from employee B where A
employee no. >= B employee having (count(*) mod n)=0
(b) select employee number from employe A, employe B where A employe number>=B employ
number group by employee number having(count(*) mod n=0 )
(c) both (a) & (b)
(d) none of the above

******************************************
14.Type duplicates of a row in a table customer with non uniform key field customer number you can see

a) delete from customer where customer number exists( select distinct customer number from
customer having count )
b) delete customer a where customer number in b rowid
c) delete customer a where customer number in( select customer number from customer a,
customer b
d) none of the above

Section B

******************************************
1. Given the following statement enum day = { jan = 1 ,feb=4, april, may} What is the value of
may?

(a) 4
(b) 5
(c) 6
(d) 11
(e) None of the above

******************************************
2. Find the output for the following C program
main()
{int x,j,k;
j=k=6;x=2;
x=j*k;
printf(“%d”, x);

******************************************
3. Find the output for the following C program
fn f(x)
{ if(x<=0)
return;
else f(x-1)+x;
}

******************************************
4. Find the output for the following C program
i=20,k=0;
for(j=1;j<i;j=1+4*(i j))<br=””> {k+=j<10?4:3;
}
printf(“%d”, k);

Ans. k=4

******************************************
5. Find the output for the following C program
int i =10
main()
{
int i =20,n;
for(n=0;n<=i;)
{
int i=10;
i++;
}
printf(“%d”, i);

Ans. i=20

******************************************
6. Find the output for the following C program
int x=5;
y= x&y

******************************************
7. Find the output for the following C program
Y=10;
if( Y++>9 && Y++!=10 && Y++>10)
{printf(“%d”, Y);
else
printf(“%d”, Y);
}

Ans. 13

******************************************
8. Find the output for the following C program
f=(x>y)?x:y

a) f points to max of x and y
b) f points to min of x and y
c)error

Ans. (a)

******************************************
9. What is the sizeof(long int)

(a) 4 bytes
(b) 2 bytes
(c) compiler dependent
(d) 8 bytes

******************************************
10.Which of the function operator cannot be over loaded

(a) <=
(b) ?:
(c) =
(d) *

******************************************
11.Find the output for the following C program
main()
{intx=2,y=6,z=6;
x=y==z;
printf(%d”,x)
}

******************************************

******************************************
Section C

Section C (Programming Skills) Answer the questions based on the following program

STRUCT DOUBLELIST
{ DOUBLE CLINKED
INT DET; LIST VOID
STRUCT PREVIOUS; (BE GIVEN AND A PROCEDURE TO DELETE)
STRUCT NEW; (AN ELEMENT WILL BE GIVEN)
}
DELETE(STRUCT NODE)
{NODE-PREV-NEXT NODE-NEXT;
NODE-NEXT-PREV NODE-PREV;
IF(NODE==HEAD)
NODE
}

1. In what case the prev was

(a) All cases
(b) It does not work for the last element
(c) It does not for the first element
(d) None of these

Answer the questions based on the following program

VOID FUNCTION(INT KK)
{KK+=20;
}
VOID FUNCTION (INT K)
INT MM,N=&M
KN = K
KN+-=10;
}

******************************************
2. What is the output of the following program
main()
{ int var=25,varp;
varp=&var;
varp p = 10;
fnc(varp)
printf(“%d%d,var,varp);
}

(a) 20,55
(b) 35,35
(c) 25,25
(d)55,55

******************************************
3. Here is the structure declaration of a doubly linked list
struct dlink
{
int nodeid;
struct dlink *next;
struct dlink *prev;
} dlink_t;
A pointer of the head of the linked list is maintained as a global variable, whose definition is
dlink_t *head; The funt remove_element(dlink_t *rp), needs to remove the node pointed to the
rp and adjust the head. The first node’s prev and the last node’s next are NULL.
remove_element(dlink_t *rp)
{
rp->prev->next = rp->next;
rp->next->prev = rp->prev;
if( head == rp)
head = rp->next;
} Which of the following statement is true about the fution remove_element

a) It work when head is the same as rp
b) It does not work when rp is the last element on the list
c) It sets the head of the list correctly
d) It works in all cases

Answer :B) It does…

******************************************
4. Consider the following function written in c:
#define NULL 0
char *
index(sp,c)
register char *sp,c;
{
do
{
if(*sp == c)
return (sp);
} while (*sp++);
return NULL;
}
The first argument sp, is a pointer to a C string. The second argument, c, is a character. This
function scarches for the character c, in the string. If it is found a pointer to that location is
returned else NULL is returned. This function works

a) Always
b) Always, but fails when the first byte contais the character c
c) works when c is a non NULL character only
d) Works only when the character c is found in the string

ans: a

******************************************
5. What is printed when this program is executed
main()
{
printf (“%d\n”,f(7));
}
f(X)
{
if ( <= 4)
return x;
return f(–x);
}

a) 4
b) 5
c) 6
d) 7

ans: a

******************************************
6. On a machine where pointers are 4 bytes long, what happens when the following code is
executed.
main()
{
int x=0,*p=0;
x++; p++;
printf (“%d and %d\n”,x,p);
}

a) 1 and 1 is printed
b) 1 and 4 is printed
c) 4 and 4 is printed
d) causes an exception

******************************************
7. Which of the following is the correct code for strcpy, that is used to copy the contents from src
to dest?

a) strcpy (char *dst,char *src)
{
while (*src)
*dst++ = *src++;
}
b) strcpy (char *dst,char *src)
{
while(*dst++ = *src++ )
}
c) strcpy (char *dst,char *src)
{
while(*src)
{
*dst = *src;
dst++; src++;
}
}
d) strcpy(char *dst, char *src)
{
while(*++dst = *++src);
}

ans:b

******************************************
8. Consider the following program
main()
{
int i=20,*j=&i;
f1(j);
*j+=10;
f2(j);
printf(“%d and %d”,i,*j);
}
f1(k)
int *k;
{
*k +=15;
}
f2(x)
int *x;
{
int m=*x,*n=&m;
*n += 10;
}

The values printed by the program will be

a) 20 and 55
b) 20 and 45
c) 45 and 45
d) 45 and 55
e) 35 and 35

******************************************
9. what is printed when the following program is compiled and executed?
int
func (int x)
{
if (x<=0)
return(1);
return func(x -1) +x;
}
main()
{
printf(“%d\n”,func(5));
}

a) 12
b) 16
c) 15
d) 11

******************************************
10.COnsider the following of c code in two files which will be linked together and executed .

a.c: int i;
main()
{
i = 30;
f1();
printf(“%d\n”,i)
}
b.c: static int f1()
{
i+=10;
} which of the following is true ?

a) a.c will fail in compilation phase because f1() is not declared
b) b.c will fail in compilation because the variable i is not declared
c) will print 30
d) will print 40
e) a & b

ans: e) a & b

******************************************
11.consider the following program:
# include
class x {
public:
int a;
x();
};
x::x() { a=10; cout
class b:public x {
public:
b();
};
b::b() { a=20; cout
main ()
{
b temp;
}

what will be the output of this prg?

a) 10
b) 20
c) 2010
d) 1020

ans: b

******************************************

 

CGI Latest Off campus Placement Papers

 

CGI Elitmus Test Paper :

HCL Fresher Recruitment Placement Paper Jan – 2010 (Aptitude Test, Technical Round-1, Client/Manager Interview)

1. A merchant sells an item at a 20 percent discount. but still makes a gross profit of 20 percent of the cost. What percent of cost would be gross profit on the item have been if it had
been sold without the discount?

(A) 20% (B) 40% (C) 50% (D) 60% (E) 66.6%

Ans :c) 50%
******************************************
2. A millionaire bought a job lot of hats 1/4 of which were brown. The millionaire sold 2/3 of the hats including 4/5 of the brown hats. What fraction of the unsold hats were brown.

(A)1/60 (B)1/15 (C)3/20 (D)3/5 (E)3/4

Answer :c)3/20
******************************************
3. How many integers n greater than and less than 100 are there such that, if the digits of n are reversed, the resulting integer is n+9 ?

(A)5 (B)6 (C)7 (D)8 (E)9

Answer :D)8
******************************************
4. An investor purchased a shares of stock at a certain price. If the stock increased in price Rs 0.25 per share and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of
stock had been purchased ?

(A)25 (B)50 (C)75 (D)100 (E)125

Answer :B)50
******************************************
5. At a special sale, 5 tickets can be purchased for the price of 3 tickets. If 5 tickets are purchased at the sale, the amount saved will be what percent of the original price of the 5 tickets?

(A)20% (B)33.3% (C)40% (D)60% (E)66.6%

Answer :c)40%
******************************************
6. Working independently, Tina can do a certain job in 12 hours. Working independently, Ann can do the same job in 9 hours. If Tina works independently at the job for 8 hours and then
Ann works independently, how many hours will it take Ann to complete the remainder of the jobs?

(A)2/3 (B)3/4 (C)1 (D)2 (E)3

Ans :E)3
******************************************
7. A decorator bought a bolt of d m number of red chips in any one stack ?

(A)7 (B)6 (C)5 (D)4 (E)3

Answer :C) 5
******************************************
1) In a murder case there are four suspects P,Q,R,S. Each of them makes a statement. They are
p: “I had gone to the theatre with S at the time of the murder”.
q: “I was playing cards with P at the time of the murder”.
r: “Q didn’t commit the murder”.
s: “R is not the murderer”.
Assuming the only one of the above statement is false and that one of them is the murderer, who is the murderer?

a) P
b) Q
c) R
d) Cann’t be concluded
e) S

and: E.) r and s are true as first two statements are contradictory. thus either P or S is murderer. as q is not murderer, he is telling truth that P was with him. hence S is murderer.
******************************************
2) Mohan earned twice as much as Deep. Yogesh earned rs.3/- more than half as much as deep. If the amounts earned by Mohan,Deep,Yogesh are M,D,Y respectively, Which of the
following is the correct ordering of these amounts?

a) M < D < Y
b) M < Y < D
c) D < M < Y
d) It cann’t be determined from the information given
e) D < Y < M

ans d)
******************************************
3) Statistics indicate that men drivers are involved in more accidents than women drivers. Hence it may be concluded that

a) sufficiently information is not there to conclude anything
b) Men are actually better drivers but drive more frequently
c) Women Certainly drive more cautiously than Men
d) Men chauvinists are wrong about women’s abilities.
e) Statistics sometimes present a wrong picture of things
******************************************
4) What does the hex number E78 correspond to in radix 7 ?

a) 12455
b) 14153
c) 14256
d) 13541
e) 13112

Ans :d
******************************************
5)Given that A,B,C,D,E each represent one of the digits between 1 and 9 and that the following multiplication holds:
A B C D E
X 4
E D C B A
what digit does E represent ?

a) 4
b) 6
c) 8
d) 7

Ans: c
******************************************
6) HCL prototyping machine can make 10 copies every 4 seconds. At this rate, How many copies can the machine make in 6 min.?

a) 900
b) 600
c) 360
d) 240
e) 150

Ans: a
******************************************
7) if a=2,b=4,c=5 then a+b c c a+b

a) 1
b) 11/30
c) 0
d) -11/30
e) -1

ans: b
******************************************
8) 10^2(10^8+10^8) =10^4

a) 2(10)^4
b) 2(10)^6
c) 10^8
d) 2(10)^8
e) 10^10

Ans: b
******************************************
9) Worker W produces n units in 5 hours. Workers V and W, workers independently but at the same time, produce n units in 2 hours. how long would it take V alone to produce n units?

a) 1 hr 26 min
b) 1 hr 53 min
c) 2 hr 30 min
d) 3 hr 30 min
e) 3 hr 20 min

Ans: d (e)
******************************************
10) if q <> 0 and k = qr/2 -s, then what is r in terms of k,q,s?

a) 2k+s q
b) 2sk q
c) 2(k-s) q
d) 2k+sq q
e) 2(k+s) q

Ans: e
Six knights – P,Q,R,S,T and U – assemble for a long journey in two traveling parties. For security, each travelingparty consists of at least two knights. The two parties travel by separate routes, northern and
southern. After one month, the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point theknights can, if they wish, rearrange their traveling parties before continuing, again in
two parties along separatenorthern and southern routes. Throughout the entire trip, the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions:
P and R are deadly enemies and, although they may meet briefly, can never travel together. p must travel in the same party with S Q can’t travel by the southern route U can’t change routes
******************************************
11) If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route, the other members of this party besides P and U must be

a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T
e) S and T

Ans: e
******************************************
12) If each of the two parties of knights consists of exactly three members, which of the following is not a possible traveling party and route?

a) P,S,U by the northern route
b) P,S,T by the northern route
c) P,S,T by the southern route
d) P,S,U by the southern route
e) Q,R,T by the southern route

Ans: b
******************************************
13) If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route, the other members of this party besides U must be

a) P and S
b) P and T
c) Q and R
d) Q and T
e) R and T

Ans: c
******************************************
14) If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different pX-Mozilla-Status: 0009by the northern route, then T must travel by the

a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U

Ans: a
******************************************
15) If, when the two parties of knights encounter one another after a month, exactly one knight changes from one traveling party to the other traveling party, that knight must be

a) P
b) Q
c) R
d) S
e) T

Ans: e
******************************************

 Placement Papers PDF,Placement Papers with Answers,CGI Placement Paper,Placement Paper With Answers

 

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Freejobaware website app.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *