Capgemini Placement Papers With Answer

Capgemini Placement Papers With Answer

Capgemini Placement Papers With Answer-–Hello all candidates we are grateful to you all  for visiting our website and making it a big brand in Job websites era.Hope you like our last Placement Papers With Answer of Accenture .And this time we are going to share with you Capgemini Placement Papers With Answer hope you like this.And Read our Previous posts which will profitable for you all are shown below with red link.

Placement Papers,Capgemini Placement Paper,Capgemini Placement Papers

Accenture Placement Papers With Answers

[PDF E-Book] Indian Economy By Ramesh Singh Free Download

CAT 2015 Exam Analysis IIMCAT

Current Affairs And GK November 25-26 2015 

So Lets Start Capgemini Placement Papers With Answer

Placement Papers,Capgemini Placement Paper,Capgemini Placement Papers

Capgemini Latest Placement Papers

Capgemini Placement Paper Test Pattern :

Directions (1-7): Study the following arrangement and answer the questions given below:
R 4 T M 7 W % J 9 5 I # 1 P B 2 T A 3 D $ 6 E N F 8 U H @

1.) How many such vowels are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a number and not immediately followed by a consonant?

1) None
2) One
3) Two
4) Three
5) Four

Ans: 2

*********
2.) What should come in place of the question mark (?) in the following series based on the above arrangement?
TM% 951 B23 ?1) $EF
2) $6F
3) D$N
4) $E8
5) None of these
Ans:3
*************************

3.) How many such consonants are there in the above arrangement, each of which is neither preceded by a number nor followed by a consonants?

1) None
2) One
3) Two
4) Three
5) More than three

Ans:5

**************
4.) Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the above arrangement and so from a group. Which is the one that does not belong to that group?1) 5J1
2) 7TJ
3) [email protected]
4) 32$
5) 6DFAns:4

************************
5.) Which of the following is sixth to the right of the fourteenth from the right end?1) 5
2) 6
3) I
4) $
5) None of theseAns:2

*************************
6.) How many such consonants are there in the above arrangement, each of which is immediately followed by a symbol but not immediately preceded by another consonant?1) None
2) One
3) Two
4) Three
5) None of theseAns:4

*******************
7.) Which of the following is the eighth to the left of the sixteenth from the left end?1) J
2) E
3) %
4) 6
5) None of theseAns:1

*********************
Directions (8-12): In the following questions, the symbols @, ?, %, ?, and $ are used with the following meanings illustrated. ‘P % Q’ means ‘P is either greater than or equal to Q’. ‘P ? Q’ means ‘P is neither
greater that nor smaller than Q’.
‘P $ Q’ means ‘P is smaller than Q’. ‘P @ Q’ means ‘P is either smaller than or equal to Q’. ‘P ? Q’ means ‘P is greater than Q’. In each of the following questions assuming the given statements to be true, find
out which of the three conclusion I, II and III given below them is/are definitely true and mark your answer accordingly.8.) Statements: M $ T, [email protected] K, K ? D
Conclusions: I. D % T II. K? M III. D ? M1) Only I and II are true
2) Only I and III are true
3) Only II and III are true
4) All are true
5) None of these

Ans:4

9.) Statements: B ? H, H % A, A ? K
Conclusions: I.B % K II. [email protected] H III.A $ B

1) Only I and II are true
2) Only I and III are true
3) Only II and III are true
4) Only II is true.
5) None of these

Ans:3

10.) Statements: W % N, N? R, R @ F
Conclusions: I.F ? N II. W ? N III.R $ W

1) None is true
2) Only III is true
3) Only I and II are true
4) Only II and III are true
5) None of these

Ans:2

11.) Statements: F ? K, K ? M, M @ V
Conclusions: I. F % V II. V @ K III.M ? K

1) Only I is true
2) Only II is true
3) Only III is true
4) All are true
5) None of these

Ans:5

12.) Statements: N @ D, D $ T, T % J
Conclusions: I.J $ D II. N ? J III.T ? N

1) Only III is true
2) Only II is true
3) Only I and II are true
4) Only I is true
5) None of these

Ans:1

***************
13.) Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?1) Building
2) Toy
3) Vehicle
4) Mountain
5) MachineAns:4

***********************
14.) In a certain code language ‘pik na ha’ means ‘who is there ‘, ‘na ta ka’ means ‘what is that’ and ‘ha ja pa’ means ‘here and there’. Which of the following means ‘here’ in that code
language?1) ha
2) pa
3) ja
4) pa or ja
5) None of theseAns:4

*************************
15.) Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which of the following does not belong to that group?
1) HR
2) PR
3) NP
4) BE
5) VXAns:4
**************************
Directions (Q. 16-22): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers 1), 2), 3), 4) and 5). Find out which pair of words
can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.16.) The truth is that in a highly capital-intensive business _______ deep pockets, domestic civil aviation is _______ undercapitalized.1) ascertaining, highly
2) requiring, woefully
3) sustaining, alarmingly
4) balancing, astonishingly
5) demanding, niggardly

Ans:2

****************

17.) Time has now come for all agencies working in the development sector to launch a multi-pronged __________ to _________ malnutrition.

1) system, abjure
2) weapon, annihilate
3) policy, deviate
4) strategy, eradicate
5) fact, demolish

Ans:4

**********

18.) A well- _________, physically and mentally active ________ alone can contribute to the speedier economic progress of a nation.

1) educated, subjects
2) organized, systems
3) advanced, brethren
4) formulated, citizens
5) nourished, populace

Ans:5

*****************
19.) We must develop _____ systems from the village upwards and up to the national level to constantly _______ the nutritional status of the people.1) monitoring, review
2) machinery, tackle
3) efficient, emancipate
4) sound, harbour
5) inherent, inundateAns:1

*************************
20.) Democracy has taken a ______ in a system which promotes sycophancy and _____.1) dive, bureaucracy
2) delve, dictatorship
3) beating, mediocrity
4) ride, heredity
5) privilege, intoleranceAns:3

***************************
21.) People in power love to _______ the freedom of expression by the players because it might ______ their position.1) suppress, undermine
2) counter, reveal
3) contradict, focus
4) exploit, hamper
5) violate, degradeAns:1

***************************
22.) Rituals play an important role in ____ growth and growth of our minds to its full _____.1) cultural, measure
2) religious, maximum
3) mystical, exposure
4) traditional, limits
5) spiritual, potentialAns:5

******************************
23.) If it is possible to make only one meaningful English word with the first, the fifth, the seventh and the eighth letters of the word ORGANISED, which of the following will be the third
of that word? If no such word can be made give ‘X’ as the answer and if more than one such word can be made, give ‘Y’ as the answer.1) N
2) D
3) S
4) X
5) YAns:3

****************************
24.) The position (s) of how many letters in the word PRODUCT will remain unchanged, when the letters within the word are rearranged alphabetically?1) None
2) One
3) Two
4) Three
5) More than threeAns:2

**********************
25.) Mohan walked 25 metres towards South, took a right turn and walked 15 metres. He then took a left turn and walked 25 metres. Which direction is he now from his starting point?1) South-East
2) South
3) South-West
4) North-West
5) None of theseAns:3

******************

Here are some questions of Hughes software system computer part:-

Q.1 void x(char* a)
{
(a[0])?x(a+1):1;
printf(“%c”,*(a+0));
return 1;
..;
}
Input string ‘a’ is assigned as AaBbCc , what is the output?

Ans.-cCbBaA

Q2 a question on digital gates ANS is OR gate.

Q3 what is the binary representation of 41.6785

Q4 if the precondition for a subroutine does not hold then

1.postcondition does not hold

2.postcondition may or may not hold

3. ?

4. ?

In java:

1. java strings are mutable. And some other options on java strings
Void f(char *p)
{
p = (char*)malloc(6);
strcpy(p,”hello”);
}
void main( )
{
char *p = “BYE”;
f(p);
printf(“%s”,p);
}

ANS BYE

2. A question on write through and write back algo.

**************

3. What is concerned with transport layer.

Ans PORT.

*****************
4. A server can work with ip and ipx protocol.how the server will determine to which protocol the
incoming packet coresponds .
**********************
5. For which purpose dhcp is used ANS ip address
***********
6 global variable defined as static will serve the purpose of —
**************
7 Question on NFS ANS It uses the same semantics as unix for file system
*****************
8. Program counter is incremented typically in which uses ANS fetch
********************
9 NO of NULL pointers in a tree with n leaf nodes ANS N+1
*******************
10.thread take less time than process context Why? Ans. Address space is
same.
******************

11. Which algo is best for sorting 10 elements?Ans. 1> binary tree 2> selection 3> bubble 4> none

****************
12. a question on ICV(networking)a) When A sends an ICV and message, B computes ICV , checks It with given
ICV,and decodes Messageb) Similar other

*****************
13. When server A sends a time request to server B, (time synchronization), and response becomes
past, What does A do?a) resets its own clock
b) resends time request again
***************************
14. in public key encryption what does A do such that It is not visible to others?a) A uses public key part of A
b) A uses private key part of A
c) A uses public key part of B
d) A uses private key part of B
**************
15. function dependency can be described as:
*****************

16. q. on finding cyclomatic complexity of the given program1> 7 2>5 3> 4 4> 0

********

17. Codd’s rule related to database

***************
18. path testing comes underA) white box
B) black box
********
19. when an ip address is not in the computer adresss resolution file what does It do with that packeta)Ignores It
c) sends It to default gateway
d) sends It to ethernet server
**********
20. execution divided in different stages then this is called ANS. Pipelining
*********

21. in C the macros areANS. converted in to inline code during preprocessing

*********************
22. X: verification means doing the right things Y: validation means doing things righta) both true
b) both false
c) one true one correct
*****************
23. void insert (key, r)
Keytype key, data
{
if (n>=max)
ERROR
Else
R[n++].key=k;
Which is best?
1> sequential search
***************
24. which is best for associative list searching?1) single linked list
2) doubly linked list
3) hash table
*******************
25. A question based on SQL ?
*************
26. which is not necessary condition for deadlock?1> mutual exclusion
2> no preemption
3> is ANS.
4> Circular wait

**************

Capgemini Placement Papers With Answer

Placement Paper

Placement Papers,Capgemini Placement Paper,Capgemini Placement Papers

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Freejobaware website app.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *